my defination of love

Jag definerade kärlek i min förra blogg. Detta är alltså skrivet för 1 år sedan ungefär. Det är en ganska hormonfylldtext, men stycket längst ner är värt att tänka på! Tänkte att ni som stressat över att inte fira alla hjärtans dag med en pojkvän behöver läsa det.

Here we go, från nattstad.se/karusellen 1 dec 2010.

Om jag ska definera kärlek så vill jag börja med att kärlek är inte bara det som uppstår mellan två människor i en s.k "kärleksrelation". Utan kärlek är allt.

Kärlek är sådant du får alldeles för mycket av, av dina föräldrar. Kärlek är något som dina vänner ger dig dygnet runt. Och kärlek är så klart sådant som uppstår när man fattar tycke för någon.

Jag tycker att det produceras alldeles för lite kärlek till varann. Det blir bara mindre och mindre. Det är viktigt att kunna älska sig själv, men det går över styr när folk går runt och är rent utav kära i sig själva. Det är där det byggs hat. Folk som är egocentriska tycker att dom är bättre än alla andra. Det är skillnad på självkänsla och självsäkerhet. Om man tycker att man är bättre än alla andra, så uppstår avund till dom som kanske kan tyckas vara lite lite bättre.
Att gå runt och tycka illa om någon för att den är vacker, självsäker, rolig, smart etc är rent ut sagt förjävligt. Förändra avundsjuka till beundran.
Då får vi mer kärlek och då får vi en snällare värld. Gyllene regeln som skulle göra krig omöjligt att uppstå om den följdes;
Behandla andra som du vill bli behandlad själv.

Men som sagt, kärleken mellan ens vänner och ens släkt och familj är minst lika viktig som kärleken du får av din pojkvän. Glöm aldrig det. Och i slutändan så har du alltid bara dig själv. Så se till att tycka om den där personen som är du.

 

Ge nu lite extra kärlek till din bästa vän, krama Mamma hej då, skriv en lite hälsning till din farbror på facebook, och mys till det med alla dina vänner på riktigt! Att sitta att hata den här dagen bara för att det är ett fjantigt påhitt gör er bara bittra! Även fast jag kanske håller med om att det är något ett stort företag hittat på för att tjäna pengar haha... Men en stor kram från mig till varenda en av er!

Mina texter/funderingar | |
Upp